Charity

Wiel en Ell zetten zich al jaren in voor het kinderleukemiefonds door middel van hun creativiteit proberen ze geld bij elkaar te krijgen om dit fonds te ondersteunen. Zo gaan de entreegelden van de Alternative Hair Show grotendeels naar het World Research Leukaemia.

De initiatiefnemer van dit festijn, Tony Rizzo, verloor 25 jaar geleden zijn zoontje Valentino op 2jarige leeftijd aan Leukemie. Door deze verdrietige gebeurtenis organiseerde hij samen met een paar Engelse collega’s de eerste Alternate Hair Show waarvan de entreegelden naar het Word Research Fund gingen. Nu 25 jaar later ondanks het grote succes en wereldwijde aandacht, is zijn doel iets te kunnen betekenen voor dit fonds nog altijd zijn eerste streven… wat hem bijzonder siert.
 
Ook Ell verloor een zusje aan leukemie. Zo ontstond er meteen een warm gevoel naar dit evenement. Inmiddels hebben zij verschillende projecten op touw gezet om op hun eigen manier geld bij elkaar te verzamelen om dit doel te steunen.
 
Pieke potloed is een van de projecten die ze gebruikt hebben om geld in te zamelen. Pieke Potloed is een poppenkast figuur van de Maastrichtse kunstenaar Pieke Dassen. Hij heeft op hun verzoek een beeldje gemaakt naar t gelijknamige poppenkastfiguur. Van Pieke Potloed zijn al heel wat exemplaren verkocht tegen een donatie van 25 euro.
 
Het eerste project begon in 1995 met het vervaardigen van een haarsculptuur waarin t haar van verschillende top collega’s uit de hele wereld in werd verwerkt; Vidal Sassoon, Luis llongueras, Anthony Mascolo e.v.a. Dit beeld is d.m.v een donatie verloot onder de donateurs en heeft 60000 gulden opgebracht.

Nog andere projecten zijn een schilderij en een tinne kunstwerkje vervaardigt door Wiel en Ell die ook hele mooie opbrengsten hadden. Zo willen ze graag laten zien dat je d.m.v. creativiteit en energie heel veel kunt bereiken. Op dit moment loopt er een schilderijenproject van beroemde collega’s die zij overvallen om ter plekke een emotioneel schilderij te maken om dit later d.m.v. een veiling of verkoop om te zetten in geld voor het kinderleukemiefonds. Op dit moment zijn ze in het bezit van 23 schilderwerken van de meest toonaangevende collega’s uit de hele wereld.

Maatwebsite Logo